Три покоління однієї родини, три жіночі долі, три щемливі історії, з яких складається вже історія власної країни в жорсткому й несентиментальному ХХ столітті. Даздраперма, дочка радянського чиновника, у 30-ті роки пройшла крізь пекло дитбудинку для дітей ворогів народу, а згодом опинилася у вирі повстанської боротьби на Волині… Її донька Віталія, витончена естетка та прихильниця поезії, понесе свій хрест – кохання до кримінального авторитета та боротьбу із власною пристрастю. І навіть молодша, онука Олеся, не уникне випробувань, коли разом із Майданом до її життя ввірвуться кохання та зрада… Кожна з цих жінок проживає власне життя сповна – із його болем і радістю, гіркою ніжністю та любов’ю, від якої, мов напнута струна, тремтить душа…

Коментарі

Кількість коментарів: 3
Наталія Щур:
25.05.2016 09:49

Надзвичайна книжка про долі трьох жінок на тлі карколомного ХХ та буремного початку ХХІ століття. Прихильники любовного жанру знайдуть у цій книзі незбагненне, глибоке і щире кохання, завжди підлу зраду й одвічний пошук своєї половинки. Книга відлунює історією: терором 37 року з його репресіями, таборами, дитячими будинками для дітей “ворогів народу”; подіями Другої світової війни і післявоєнного часу з обов’язковим екскурсом у боротьбу українських повстанців на Волині. Історичний ракурс завершується Помаранчевим майданом, який лише тло для нових почуттів наймолодшої героїні. Раджу почитати. Володимир Лис перетворюється на мого улюбленого автора.

Юлія:
29.04.2016 23:34

Ця книга – дещо неймовірне, більше, ніж просто книга. В ній вмістилось усе: кохання, переживання, тимчасове щастя та розчарування. Ти, немов живеш з головними героями, відчуваєш усе, що з ними відбувається.

Наталія:
22.11.2015 00:38

Знайомство з творами цього Майстра слова почалось з роману “Країна гіркої ніжності”. Потім було “Століття Якова”, тепер “Соло для Соломії”. Що можна сказати – реальне життя зі всіма радощами і болем. На протязі всього твору таке враження, ніби знаходишся поруч з героями, проживаєш події разом з ними. Відірватися від книги неможливо, а закінчивши ще є над чим подумати. Раджу всім, кого цікавлять, насамперед, реальність і глибокі почуття, а не бійки, екшен та фентезі.

Залишити коментар